Beställ nyckelkopior

 

Borttappade nycklar eller köpt ett lås med för få nyckelkopior? Kopiera nycklar snabbt, smidigt och säkert hos oss!

Välj nyckeltyp nedan för att beställa nyckel. Välj kategorin ”Övriga nycklar” om nyckeln inte passar in på någon av kategorierna. 

Kopiera nycklar online
Här beställer du dina nyckelkopior på ett enkelt sätt genom att ange nyckelnummer som står ingraverat på nyckelns grepp. I vissa fall kan vi inte kopiera nycklarna efter koden, då finns möjligheten att skicka in originalnyckeln för fysisk avläsning. Du får hem ett brev med frankerat svarskuvert som du lägger på närmsta postlåda och med vändande post kommer dina nya nycklar. Smidigt va?

Ångerrätt

Du har inte någon ångerrätt på köpet eftersom produkten har beställts efter dina instruktioner och specialanpassats åt dig.

Garantier

Vi lämnar funktionsgaranti på nycklarna vi kopierar. Det innebär att om nyckeln inte är identisk med originalet och därför inte funkar i låset de är gjorda för kommer vi försöka reda ut vad som blivit fel och sedan skicka ut nya nycklar utan extra kostnad. Om vi inte lyckas hitta felet kommer vi återbetala pengarna till dig.

Frakt

Vi skickar alltid nycklarna i ett anonymt kuvert som postas till dig inom 2-4 dagar. När du beställer nyckelkopian kan du välja mellan:

Standardfrakt som ingår i priset och är ett vanligt brev via PostNord. Ett enkelt knep för att göra detta fraktalternativ säkrare är att ange en grannes, eller någon annans adress som nycklarna postas till. 

Rekommenderat brev till närmsta postombud. Då behöver du personligen legitimera dig hos ombudet för att hämta ut brevet och det är dessutom spårbart hela vägen. Detta fraktalternativ kostar 95 kr extra.

I de fall vi skickar ut ett brev till dig för att hämta in originalnyckeln skickar vi alltid med vanligt brev via PostNord. Önskar du skicka din nyckel till oss via Rek. kan du göra det på egen bekostnad från ditt närmsta postombud.

Läs mer här: Frakt och villkor

Vilka nycklar kan jag kopiera hos er?

Vi kopierar de flesta förekommande nycklarna som är öppna och alltså inte är kopieringsskyddade. Nycklar som vi normalt kan kopiera är exempelvis bostadsnycklar, cykelnycklar, nycklar till hänglås, fönsterlås, båtar, husvagnar och takboxar.

I juridiskt patenterade låssystem finns ett avtal mellan ägaren av låssystemet (fastighetsägaren) och låssmeden som säger att endast den aktuella låssmeden får tillverka nyckelkopiorna. Patenterade låssystem förekommer oftast i bostadsrätter, hyresrätter och företagslokaler.

Läs mer om kopieringsskyddade nycklar här: Kopieringsskyddade nycklar – allt du behöver veta

Ungefär hälften av nycklarna kan vi kopiera direkt utifrån nyckelnummer som anges vid beställningen. Om nyckelnummer saknas eller om vi inte kan identifiera den exakta nyckeln utifrån numret kommer vi skicka ett brev till dig med svarskuvert att lägga originalnyckeln i och skicka in till oss för fysisk avläsning. Detta gör vi utan extra fraktkostnad. Om du inte vill skicka in originalet kan du ange det vid beställningen.