Har du tappat bort nyckeln till ditt Axa cykellås? Du är inte den första om att råka ut för detta och här reder vi ut hur du ska gå till väga för att beställa ny Axa cykelnyckel och vad du ska tänka på för att undvika att det händer.

Om Axa – ledande tillverkare av cykellås

Axa är en av Europas största tillverkare av cykellås. Företaget är baserad i Holland och i Sverige är Axa ett av de absolut vanligast förekommande cykellåsen.

Tappat bort cykelnyckeln? Vi har lösningen. 

Att tappa bort cykelnyckeln är lätt hänt, och drabbar de flesta någon gång. När cykeln ställs undan för vintern kanske nyckeln läggs på en plats man inte minns när solen tittar fram och cykeln ska börja användas nästa vår. Knepet för att undvika att detta skapar för stora problem och lösningen för att få tag på nya nycklar kan sammanfattas med ett ord: Nyckelnummer!

Alla Axa cykellås har nämligen ett nummer ingraverat på själva nyckeln när den levereras ny. Tänk på att alltid skriva ned numret när du köper en ny cykel eller ett nytt cykellås, eller ännu hellre ta en bild på originalnyckeln där nyckelnumret syns. Alla cykelnycklar till Axa lås kan vi tillverka bara med hjälp av nyckelnumret.

Nyckelnummer på Axa cykelnycklar

Det finns ett antal olika nummerserier på Axa nycklarna. De vanligaste är 4-siffror följt av en bokstav, tex 1625V. Andra vanliga nummer är en 6-siffrig kod, tex 68343. 

Fakta om Axa

Axa grundades 1902 och har sitt säte i Nederländerna. Axa är del av Allegion gruppen som är ett globalt säkerhetsföretag med verksamhet i 130 länder. Utöver cykelsäkerhet tillverkar Axa produkter även för hem och företag.

Källa: https://www.axasecurity.com/

 

 

 

STÄLL EN FRÅGA