Solen skiner, väskorna är packade och bilen är tankad – men husvagnsnyckeln är borta! Ett frustrerande scenario som drabbar många varje år. Läs om hur du kan beställa nyckel till husvagn här. 

Har du tappat bort nycklarna till husvagnen?

 

Att tappa bort husvagnsnyckeln kan vara frustrerande och ofta händer det just när väskorna är packade och det är dags att ge sig i väg på semesterresan. Som tur är har vi lösningen! Hos Nyckelpost.se kan du beställa nyckel till husvagn online – med snabb leverans direkt hem till brevlådan. Vi kopierar husvagnsnycklar direkt från nyckelnummer.

Kopiera husvagnsnyckel från nyckelnummer – så går det till.

 

Nu kanske du undrar vad det innebär att kopiera nyckel till husvagnen direkt från nyckelnummer. Så här fungerar det:

På originalnyckeln finns ett nummer ingraverat. Genom att söka på numret i våra stora databaser som innehåller miljontals olika nummer hittar vi instruktioner om vilket nyckelämne som ska användas och hur just denna nyckel ska fräsas. Vi tillverkar nycklarna i moderna lasermaskiner för högsta precision och sedan skickas nycklarna till dig i vanligt brev eller som rek. brev.

Husvagnsnycklar har ofta ett huvud/grepp som är gjort i plast och då finns nyckelnumret ingraverat på bladet strax under huvudet. I de fall nyckeln är helt gjord i metall brukar numret vara ingraverat på huvudet.

Här är exempel på hur nyckelnumret kan se ut på en klassisk husvagnsnyckel:

Adria husvagnsnyckel nyckelnummer

Vilka husvagnsnycklar kan jag beställa hos Nyckelpost?

 

Vi tillverkar nycklar till de flesta förekommande husvagnsmärken, både nya och äldre modeller. Nyckelnummer har använts under många decenier så även husvagnar från 80-tal och fram till idag kan vi kopiera nycklar till.

Följande märken är vanliga, men utöver listan nedan finns ett uppsjö av andra märken vi också kan tillverka nya nycklar till.

Adria
Dessa husvagnar har ofta en nummerserie som på 4 siffror från 6000-9999.

Nyckel till husvagn Adria

Kabe
Dessa har ofta en nummerserie på 4 siffror eller FW001-900.
De äldre Kabe modellerna har en nyckel med nummer som börjar på GHE.
Kabe och Hobby husvagnsnyckelKabe husvagnsnyckel

Dethleffs
Även dessa nycklar har ofta en nummerserie på 4 siffror från 6000-9999.
Husbilsnyckel
Hobby, Fiat, Knaus, Polar, Solifer med flera är andra exempel på märken som vi kan tillverka husvagnsnycklar till. Listan kan göras lång men kort sammanfattat kan vi alltså kopiera husvagnsnycklar till de flesta av de husvagnar som rullar ute på vägarna. 

Tips till dig som har husvagn

 

Det kan såklart finnas många olika anledningar till att man behöver beställa nyckel till husvagn. Husvagnen ska säljas och då vill man skicka med ett par extra nycklar, familjen har vuxit och fler ska följa med på semestern som behöver egna nycklar, eller så det klassiska att en eller flera nycklar har tappats bort.  Smidigt nog går det alltså att beställa husvagnsnycklar direkt från nyckelnumret som finns på själva originalnyckeln, men detta kan bli svårt om alla nycklar skulle försvinna.

Vårt tips är därför att redan idag skriva ned nyckelnumret och gärna också ta ett kort på originalnyckeln och spara detta säkert. Skulle sedan nycklarna försvinna är det enkelt att beställa nya nycklar till husvagnen hos Nyckelpost.se.

Med önskan om en härlig husvagnssemester i sommar!

kopiera husvagnsnyckel

Fakta om husvagsnycklar

Husvagnsnycklar passar ofta både till dörren, och till lås för gasolfack och garage/stuvutrymmen.

Det finns omkring 80 olika låsvarianter till Europeskt tillverkade husvagnar. Var och en av dem har tusentals olika nyckelkombinationer. 

Källa: https://se.adria-mobil.com/

 

 

 

STÄLL EN FRÅGA