En vanlig fråga våra kunder ställer är: “Är det säkert att beställa nycklar online?”. Vi förstår att det kan vara en oroande tanke att skicka nycklar med posten, men vi vill lugna dig och förklara varför du kan lita på tjänsten.

Hur säkerställer ni att ingen obehörig person kopierar min nyckel?

Vi kopierar endast nycklar som är fria att kopiera och inte ingår i ett spärrat låssystem (läs mer om kopierinsskyddade nycklar). Nycklar som är öppna/fria att kopiera kan vem som helst kopiera hos vilken låssmed som helst utan intyg på att du är den rättmätige ägaren. Det finns inget nyckelregister så därför kan vare sig vi eller en annan låssmed kontrollera att beställaren är ägaren av nyckeln. Sammanfattningsvis kan vi på samma sätt som alla andra låssmeder inte garantera att beställaren är ägaren av nyckeln.

Är det verkligen säkert att skicka nycklar med posten?

Alla nycklar vi tillverkar skickas på ett eller annat sätt i brev till beställaren. I de fall vi inte får match på nyckelnumret skickar även beställaren in sin originalnyckel till oss för fysisk avläsning. Vi erbjuder två fraktalternativ, antingen via vanligt brev alternativt via rekommenderat brev. Rekommenderat brev kostar några kronor extra men säkerställer att nyckeln inte kan hamna i orätta händer eller försvinna längs vägen. De absolut flesta av våra kunder väljer ändå att skicka med vanligt brev eftersom det är såpass ovanligt att brev faktiskt försvinner. Vi skickar alltid i helt anonyma kuvert som är vadderade för att innehållet ska vara svårt att identifiera. Ett enkelt knep för att göra frakten lite säkrare är att ange en kompis brevlåda som leveransadress.

säkert att beställa nycklar

Om ni blir hackade då? 

Mycket relevant fråga! För att säkerställa att informationen vi får från kunderna vid beställningen inte kan hamna i orätta händer raderas informationen från våra servrar regelbundet. Vi arbetar givetvis löpande på att hålla hög säkerhet på vår uppkopplade plattform för att undvika ett intrång, men för att till ytterligare säkra våra kunders information raderas informationen från den uppkopplade servern regelbundet.

Om du känner dig osäker eller har frågor är du varmt välkommen att kontakta oss via formuläret nedan!

 

 

STÄLL EN FRÅGA