Solen skiner och äntligen ska du ge dig ut på vårens första cykeltur – men cykelnyckeln är borta. Hur frustrerande är det inte att tappa bort cykelnyckeln? Låt oss guida dig genom processen för att enkelt beställa cykelnyckel online.

Har du tappat bort din cykelnyckel?

 

Att förlora sin cykelnyckel är en mardröm. Det kan hända när som helst och ofta just när nyckeln behövs som mest. Men oroa dig inte, vi har lösningen! Hos Nyckelpost.se kan du enkelt beställa en ny cykelnyckel online och få den levererad snabbt direkt hem till din brevlåda.

Hur fungerar det att beställa en cykelnyckel online?

 

Du undrar kanske hur processen med att beställa cykelnyckel online egentligen fungerar. Här är en snabb guide:

  1. Hitta ditt nyckelnummer: Cykelnycklar har ett unikt nummer ingraverat på dem. Det är detta nummer som används för att identifiera rätt nyckel för din cykel. Numret kan bestå både av bokstäver och siffror. På cykelnycklar finns inte numret på själva låset, utan endast på nyckeln. I vissa fall kan det även finnas i exempelvis kvitto från när cykeln köptes, eller på ett separat kodkort.

Här är ett exempel på hur nyckelnumret är ingraverat på en klassiskt cykelnyckel, i detta fallet från Axa:

Axa cykelnyckel

  1. Besök Nyckelpost.se för att göra din beställning:  Här kan du enkelt beställa cykelnyckel genom att ange nyckelnummer. Om det finns originalnyckel kvar kan du ladda upp en bild på nyckeln i beställningen vilket hjälper oss att identifiera rätt nyckel. Betalningen görs via Klarna.
  1. Snabb leverans hem till brevlådan: Efter att du har gjort din beställning är det bara att luta dig tillbaka och vänta på att din nya cykelnyckel tillverkas och levereras till din dörr. Normalt skickar vi nycklarna senast dagen efter beställningen. 

Vilka cykelnycklar kan jag beställa hos Nyckelpost?

 

Hos oss kan du beställa nycklar till de flesta cykelmodeller från olika tillverkare. Oavsett om du har en modern hybridcykel eller en klassisk citybike, finns det en stor chans att du kan få en ny nyckel till din cykel genom att ange ditt nyckelnummer. 

Nedan följer några exempel på låstillverkare som vi kan tillverka cykelnycklar till: 

Axa 
En av Sveriges vanligaste cykellås som finns på tusentals cyklar. Här kan du läsa mer om Axa cykelnycklar. 

beställ axa cykelnyckelAxa defender

Abus
Abus är ytterligare ett märke som förekommer ofta på cykellås. I princip alla Abus nycklar kan vi tillverka direkt från nummer. 

Beställ abus cykelnyckel

YWS
YWS cykelnycklar finns endast i ett par olika varianter men är ett relativt populärt lås som vi också kan tillverka nycklar till via nyckelnummer.

Beställ YWS cykelnyckel

Basta
Basta var vanligare förr i tiden men sitter på många cyklar än idag. 
Beställ basta cykelnyckel

Utöver dessa märken kan vi även tillverka nycklar till många andra cykellås från exempelvis Assa, Trelock, TKM, med flera. 

 

Tips till dig som cyklar

 

För att undvika framtida problem med att förlora din cykelnyckel, se till att skriva ner ditt nyckelnummer och spara det på en säker plats redan idag. Detta gör det enkelt att beställa en ny nyckel om olyckan skulle vara framme. Med fördel kan du även fota av originalnyckeln, det gör det enklare för oss att hitta rätt match på nyckelnumret när det är dags att beställa ny cykelnyckel. 

Att förlora sin cykelnyckel är aldrig roligt, men tack vare modern teknik och snabb service från oss på Nyckelpost kan du enkelt och snabbt beställa en ny nyckel och återfå din frihet att utforska världen på två hjul. Så kom ihåg att spara ditt nyckelnummer på en säker plats och håll dig redo för alla äventyr som väntar runt hörnet!

Med en ny cykelnyckel i handen kan du snart vara tillbaka på vägarna, redo att utforska nya cykelvägar och äventyr!

Beställa cykelnyckel

Fakta om cykelnycklar

De första cykellåsen tillverkades i Tyskland på 1920-talet. Även Svenska Optimus var tidigt ute med cykellås redan på 30-talet.

Varje låstillverkare skapar unika nummerserier med nyckelnummer. Ofta innehåller varje nummerserie omkring 5000 olika kombinationer. 

Källa: https://www.historicallocks.com/en/site/h/other-locks/bike-locks/locks-for-bicycles/ 

 

 

 

STÄLL EN FRÅGA