Specifika nycklar

 

Behöver du kopiera nyckel? Här kan du beställa specifika nycklar. Välj nyckeln bland produkterna nedan. Ange nyckelnummer och ladda upp bild på nyckeln vid beställningen. 

Kopiera nycklar online

Att tappa bort nycklarna är alltid frustrerande och självklart försvinner de just när man behöver dem som mest. Som tur är har vi en smidig lösning på detta. Hos oss kan du beställa nya nycklar – snabbt och smidigt online!

Beställ nycklar på ett enkelt sätt genom att ange nyckelnummer som står ingraverat på nyckelns grepp. I enstaka fall finns ingen kod på originalnyckeln, då finns möjligheten att skicka in originalnyckeln för fysisk kopiering. Du får hem ett brev med frankerat svarskuvert som du lägger på närmsta postlåda och med vändande post kommer dina nya nycklar. Smidigt va?

Vi tillverkar nycklarna i moderna lasermaskiner för högsta precision. Normalt skickas nycklarna senast dagen efter att du beställt nycklarna.

Vi kopierar exempelvis cykelnycklar, hemnycklar, nyckel till dragkrok, husvagnsnyckel, båtnyckel och mycket mer. 

Ångerrätt

Du har inte någon ångerrätt på köpet eftersom produkten har beställts efter dina instruktioner och specialanpassats åt dig.

Garantier

Vi lämnar funktionsgaranti på nycklarna vi kopierar. Det innebär att om nyckeln inte är identisk med originalet och därför inte funkar i låset de är gjorda för kommer vi försöka reda ut vad som blivit fel och sedan skicka ut nya nycklar utan extra kostnad. Om vi inte lyckas hitta felet kommer vi återbetala pengarna till dig.

Frakt

Vi skickar alltid nycklarna i ett anonymt kuvert som postas till dig inom 2-4 dagar. När du beställer nyckelkopian kan du välja mellan:

Standardfrakt som ingår i priset och är ett vanligt brev via PostNord. Ett enkelt knep för att göra detta fraktalternativ säkrare är att ange en grannes, eller någon annans adress som nycklarna postas till. 

Rekommenderat brev till närmsta postombud. Då behöver du personligen legitimera dig hos ombudet för att hämta ut brevet och det är dessutom spårbart hela vägen. Detta fraktalternativ kostar 95 kr extra.

I de fall vi skickar ut ett brev till dig för att hämta in originalnyckeln skickar vi alltid med vanligt brev via PostNord. Önskar du skicka din nyckel till oss via Rek. kan du göra det på egen bekostnad från ditt närmsta postombud.

Läs mer här: Frakt och villkor

Vilka nycklar kan jag kopiera hos er?

Vi kopierar de flesta förekommande nycklarna som är öppna och alltså inte är kopieringsskyddade. Nycklar som vi normalt kan kopiera är exempelvis bostadsnycklar, cykelnycklar, nycklar till hänglås, fönsternycklar, nyckel till husvagn, nyckel till takbox, dragkroknycklar, båtnycklar med mera.

Kopieringsskyddade nycklar som ingår i juridiskt patenterade låssystem kan vi inte kopiera. Där finns ett avtal mellan ägaren av låssystemet (fastighetsägaren) och låssmeden som säger att endast den aktuella låssmeden får tillverka nyckelkopiorna. Patenterade låssystem förekommer oftast i bostadsrätter, hyresrätter och företagslokaler.

Läs mer om kopieringsskyddade nycklar här: Kopieringsskyddade nycklar – allt du behöver veta

De flesta nycklarna kan vi kopiera direkt från nyckelnummer som anges vid beställningen. Om nyckelnummer saknas eller om vi inte kan identifiera den exakta nyckeln från numret kommer vi skicka ett brev till dig med svarskuvert att lägga originalnyckeln i och skicka in till oss för fysisk avläsning. Detta gör vi utan extra fraktkostnad. Om du inte vill skicka in originalet kan du ange det vid beställningen.

Var hittar jag nyckelnummer?

Nyckelnumret är en kod som finns ingraverad på själva nyckeln och som berättar hur nyckeln ska fräsas. Vi kan genom att söka fram nyckelnumret i våra databaser hitta rätt nyckelämne och instruktioner hur nyckeln ska fräsas. 

Nycklenumret finns normalt sett ingraverat på huvudet/greppet på nyckeln. Om huvudet är gjort i plast finns numret på nyckelbladet strax under huvudet. På vissa lås finns numert ingraverat på själva låset. Detta gäller främst på lås på möbler och på dragkrokar. 

Ett par exempel på hur nyckelnumret ser ut: 

Axa cykelnyckel    direkt nyckelnummer

Nyckelnumret kan bestå av endast siffror men det är även vanligt med en kombination av siffror och bokstäver.

Det finns hundra-tusentals olika nummerserier med här är exempel på hur vanligt förekomande nummer kan se ut:  

4792V (AXA cykelnycklar)
OFG-34532 (Assa nycklar)
DCN 45354 (Dorma nycklar)
T82 4532 (Abus cykelnycklar)
23215 (Westfalia dragkroknyckel)
9321 (Husvagnsnycklar)

Vilka märken kan Nyckelpost kopiera?

Vi kopierar nycklar från nästan alla förekommande låstillverkare. Det finns några lås som tillverkas i Kina som inte har släppt sina nummerserier men de flesta låstillverkare i Europa kan vi tillverka nycklar till. 

Exempel på vanliga märken vi tillverkar är:
Assa
Dorma
Habo
TrioVing
CES
AXA
Abus
YWS
Trelock
Basta
Westfalia
Brink
Oris
Yamaha
med flera…